Jednostavna instalacija

Naši infracrveni paneli za grejanje su veoma izdržljivi i uz pravilno rukovanje mogu trajati do 30 godina i ne zahtevaju nikakvo održavanje.

Za infracrveno grejanje moguće su tri opcija postavljanja:

  • Postavljanje na podne nosače ( pokretne po potrebi)
  • Montaža na zidu sa tiplovima i šrafovima koji se isporučuju u paketu
  • Montaža na plafonu sa montažnim plafonskim setom ( direktno ili spušteno)

Kod montaže na zidu najidealnije je montirati grejače u visini tela. U sobama sa visinom preko 3 metara, trebalo bi da se grejači spusti na visinu od 3 metara.

Infracrveni grejači se montiraju u 4 koraka:

  1. Samolepljivi šablon postavite na mesto montiranja ( dolazi u paketu)
  2. Izbušite rupe
  3. Učvrstite šrafove i tiplove na zid
  4. Grejač zakačite na šrafove

Ugodna i zdrava toplota

Konvencionalni grejači zagrevaju vazduh i obezbeđuju jaku cirkulaciju vazduha, pa se tako zagrejani vazduh podiže do vrha prostorije i prouzrokuje prašinu kroz prostoriju. Kod infracrvenih grejača toplota se ravnomerno raspoređuje po celoj prostoriji pa se prašina ne distribuira u grejanoj prostoriji. Pored toga ovi grejači ne isušuju vazduh u prostoriji ali zbog toga što greju objekte isušuju zidove i sprečavaju pojavu buđi na zidovima.

Zbog ovih prednosti infracrveni grejači imaju pozitivan efekat na asmatičare i alergijske bolesnike. U mnogim istraživanjima je dokazano da ovakva toplota deluje umirujuće na telo i ublažava mnoge tegobe ali i sam grejač ne proizvodi nikakvu buku ili šumove.

Sami infracrveni grejači su sastavljeni bez štetnih metala ( kao što je olovo), pa nemogu naneti štetu životnoj sredini.

Održiva investicija

Kupovina i ugradnja infracrvenih grejača je znatno niža u poređenju sa konvencionalnim sistemima za grejanje. Budući da su apsolutno bez održavanja nema dodatnih troškova. Kao što nemate ni troškove oko same ugradnje i spremanja infrastrukture, već je potrebna samo utičnica.

Infracrveno grejanje je za 30% jeftinije od plinskog ili 20% od centralnog grejanja na pelet.

Kod pravilne primene je svaka opasnost od požara ili opasnosti od opekotina isključena. Dodatni aluminijumski paneli sprečavaju zračenje topline prema pozadi tako da se montažni zidovi od drveta ili sličnog materijala ne mogu zapaliti, ali je i gubitak toplote smanjen.